YTK framgångar i SALK OPEN

Mikael Ymer startade året på bästa sätt, sex raka singelsegrar gav karriärens största seger. En turneringsseger på Challenger nivå smäller högt.

Våra ungtuppar William Olsson och Daniel Widegren fick också en rivstart på året med semifinal i SALK OPEN i pojjdubbel 12. Fyra meriterande segrar banade väg för denna framgång. Killarna har utvecklats både som individer och spelare, min gissning är att vi får se mycket av dem under året. SALK OPEN är inte vilken tävling som helst utan en av de mest prestigeladdade i svensk Tennis.

Williams och Daniels framgångar inspirerade till en trevlig trettondagsdubbel på hemmaplan. Sexton par mötte upp och det var årets limit. Det spelades dubbel från 09.00 till 17.30 i en härlig mix, yngste spelare var 11 år och äldste runt 70 år. Fyra pooler ett A och ett B slutspel gav alla lirare en riklig portion tennis. Handicapsystemet var en succe som gjorde slutresultatet ovisst. Dagen utropstecken var juniorparen Julia Orswall/Isabella Olsson och Emil Szupper/Linus Christiansson som slutade tvåa och trea. Julia och Isabella tog den ena skalpen efter den andra efter moget och klokt spel. Linus och Emil var bara någon boll från finalplats efter en inspirerande insats.

Slutsegrare i A-klassen blev Ola Thorkelsson/Lars Ekdahl och i B-klassen Filip Fransson/Johan Svedmark rutinerade gentlemän. Nästa år går juniorerna hela vägen.