Tränarna på externa uppdrag

Våra tränare Andre Schlyter och Alexander Olsson har varit i huvudstaden dagarna tre  och fått extern input via Nordic Conference. I Ystads Tennisklubb är vidareutbildning och uppdatering för tränarna en viktig och nästintill obligatorisk parameter. Andre och Alex fick ta del av goda råd från bland annat tidigare världsspelare Magnus Norman som dessutom varit tränare för Stan Wavrinka. Sverker Bengtsson-Fryklund MFF:s mentale coach öppnade upp lite av sin verktygslåda vilket våra tränare uppskattade. Dessutom en hel del om fysens betydelse samt skadeförebyggande åtgärder.

Alex och Andre fick dessutom se en hel del topptennis under Stockholm OPEN så vår investering ger säkert en hel del tillbaka i vardagen.

Alexander Olsson hastade sedan vidare och assisterade vår FED Cup tränare Mattias Arvidsson under ett fyradagars läger för tjejerna nästintill eliten. Det här är extremt roligt för både Alex och oss som klubb att vara med på denna nivån. Alex kom hem från lägret med mycket energi och rik på erfarenheter.