OrdförandE har ordet

Mitt i en magisk Tennissommar
Vi befinner oss mitt i juli och jag passar då på att stanna upp och reflektera.
Jag konstaterar att vi försiktigt börjar komma tillbaka till ett lite normalare Tennissverige efter en tuff pandemitid.

Med stolthet ser jag all den aktivitet som försiggår i klubben – inte bara på hemmaplan utan YTK är ute brett i landet och representerar.

Den anrika tävlingen Kalle Anka Cup, numera Next Generation Cup, har färdigspelats. Först med alla deltävlingar i landet, därefter distriktsfinaler i Jönköping (deltagare från YTK) och slutligen riksslutspel i Båstad. YTK representerade med två spelare i årets riksfinaler, bara det är historiskt. Ännu mer historiskt är deras prestationer i denna tuffa konkurrens. Melker Anderson och Gustav Chudzikiewicz tog hem hela dubbelklassen och i singel blev det en andraplats för Melker och en femteplats för Gustav – STORT.

Parallellt med Gustav och Melkers frammarsch var stora delar av vår tävlingsgrupp i Kalmar. En dryg veckas lägerverksamhet skördade inte bara tennisframgångar utan stärkte laganda och kamratskap ytterligare.
På tjejsidan knep Julia Orswall sin första semifinalplats i sommartouren och det blev
seger i Jsm Race 18. Till detta har många andra YTK-spelare stått för klassegrar, ingen nämnd, ingen glömd.

På hemmaplan rullade verksamheten samtidigt på. Ystadspelen PMH Open slog alla rekord, med cirka 600 starter blev vi lite tagna på sängen – men vi gillar utmaningar och såg självklart positivt på detta.

Den första veckan av sommarens tennisskola gick av stapeln – ett som vanligt välbesökt arrangemang där både glädje och kunskap står i fokus.

Inte nog med detta – på Österlen rullar projektet Mer tennis på Österlen vidare. För fjärde året i rad är YTK delaktiga i att anordna tenniskurser ute i byarna på Österlen. I år räknar vi med över 300 deltagare runt om på Österlen. Det är en tillfredställelse att bidra till näridrotten, både ur ett socialt och ett miljömedvetet perspektiv.

Vår senaste satsning är även den på Österlen där vi i skrivande stund kör deltävling 2 av 3 i Österlen Open, en sanktionerad tävling för de yngre klasserna samt för herrar och damer. Detta är en enorm satsning där vi på ett helrätt sätt skolar in en ny generation tävlingsspelare. En succé för att vara premiäråret.

Fantastiskt att följa klubben som verkligen har sm mål att stå upp till våra ledord, bredd – elit -Trivsel.

Vi är samtidigt extremt ödmjuka för våra utmaningar och för de snedsteg vi gör i vår framfart, vi rannsakar oss alltid en gång extra.

Sist men inte minst – stort tack till hela personalen som på olika sätt är nyckelpersoner och anledningen till alla framgångar

Trevlig sommar,

Magnus Håkansson, Ordförande YTK