SM brons till H 35

 

Det bjöds på högklassig tennis när YTK stod som arrangör för årets slutspel. Lottdragningen föll ut så att YTK fick ta sig an Varberg och Åkersberga fick möta Elfsborg. Ett heltänt Ystadlag fick en bra start genom att Tobias Tångberg tog första set mot svenske mästaren i klassen Michael Henriksson. Tobias spelade enormt inspirerat, hans energiska spel kändes ända upp på läktaren. På centrecourten fightades Daniel Lohff i sedvanlig stil, denna gång mot Varbergs etta Melker Ekberg. Trots många möjligheter så blev det förlust för både Tobias och Daniel 8-10 respektive 9-11 i matchavgörande tiebreak. För att komma in i matchen krävdes nu seger på tredjesingeln. Det fixade nyförvärvet Jimmy Wallin, dessutom i två set. Helt plötsligt så räckte det med seger i dubbeln, då skulle YTK spela SM final. Dubbeln blev ytterligare en rysare som avgjordes i matchavgörande tie-break. Precis som i singlarna så gick segern i Varbergs favör, 10-5 efter en gastkramande dubbel. Snöpligt värre för våra krigare men nivån på spelet var hög – detta får vi ta med oss.


På söndagen bärgades bronset, på tredjesingeln avgjorde Viktor Hebrand – vilken imponerande bredd där finns i laget. Elfsborg ett riktigt bra lag förlorade knappt mot Åkersberga. Stockholmarna vann sedan en stenhård final mot Varberg – högklassig tennis.


De här arrangemangen lyser upp och är ett härligt avbrott till vardagslunken, hyfsat med folk som avnjöt
lördagen– lite glesare på söndagen.

 

/Lars Ekdahl