Tävlingsspelet i fokus

Ystads TK gör varje höst ett avbrott i vardagen, träningen byts helt enkelt ut mot tävlingsspel. Detta gör vi med gott samvete då tävlingsutbudet når ut till alla kategorier. Med start idag ( läs 30 oktober) fram till söndagen den 11 november händer det något varje dag uppe på Sparbanken Syd Stadion.

Kulmen nås helgen den 10 och 11 november där finalspel sker i Ystad Indoor i kombination med en sammandragning i damernas division 1. I fjol gjorde damlaget succé i motsvarande serie med bragdartat spel.

Truppen är förändrad på det sättet att Matilda Lenngren bytt till Fair Play men å andra sidan har man i år tillgång till den härlige fightern Olivia Larsson (till höger på bilden). Tillsammans med Evelina Hennigor (till vänster på bilden) får de dra ett tungt lass, lagets främsta egenskaper är en härlig lagsammanhållning, bra dubbelspel och fighting spirit in i kaklet. Det skall bli spännande att se. Sammandragningen innebär två lagmatcher den 10/11 förutom YTK – Lerum även Växjö mot Fair Plays andra lag. På söndagen möter YTK – Växjö och Lerum – Fair Play. På lördagen börjar festen 16.00 och på söndagen kör vi igång 09.00.

I veckan innan sammandragningen kan Ystadpubliken avnjuta Vintertouren mellan den 6 och 9 november. YTK: s Olivia Larsson och Evelina Hennigor tar tillfället i akt att köra generalrepetition inför division 1. Kom upp och följ dem. Ystad Indoor börjar med de yngsta årgångarna, från åttaårsklasser ( söndag) till elvaårsklasser ( torsdag – fredag) med massor av Ystadinslag.

Ystads Tennisklubb älskar tävlingsspel, arrangemang och utmaningen att mäta krafter med andra klubbar, kom upp till Sparbanken Syd Stadion och stötta våra hjältar.

Den andra serielagen har i de flesta fall inlett sina serier. I allsvenska serierna har vi sju lag som representerar, två herrlag, ett damlag, tre veteranlag och ett lag i flickor 15. Tjejerna i Flickor 15 har slagit Åhus och förlorat mot Malmö Bellevue Tennisklubb.  Hilda och Selma Zlomuzica tillsammans med Hedda Bengtsson krigar på bra, förhoppningsvis kan de avsluta snyggt med seger borta mot halländska Slöinge.

Herrar 35 fortsätter att övertyga, inledande segrar mot Fair Play och Lomma Bjärred gör att vi kan hoppas på slutspel mot de andra divisionernas segrare även i vår. Här kan nämnas Att Peter Svanberg har övertygat med fyra raka segrar ( två singlar och två dubblar). Spännande blir att följa när nyförvärvet Jimmy Wallin gör entre, med honom i högform så utmanar laget på riktigt om SM segern i vår. Nästa uppgift är en nyckelmatch borta mot ärkerivalen Kullabyggden som har ett verkligt bra lag.

Vårt representationslag på herrsidan har krigat på bra, fem matcher är spelade. Resultatet är tre oavgjorda, en seger och en förlust. Utropstecken här har varit Filip Henriksson som är obesegrad, tre fina segrar. Rutinerade Daniel Lohff och Tobias Tångberg har kompletterat bra, två verkliga kämpar som alltid kör ända in i kaklet. Edvin Larsson har även bidragit med god moral, kämpa på Edvin så kommer segrarna.

I Tennis Syds serier representeras vi av femton lag, en härlig mångfald. Serierna har inte kommit så långt så vi får återkomma längre fram med recensioner. Serierna fyller en funktion både för etablerade och spelare som slussas in i tävlingstennisen. Därför kommer YTK alltid att vara rikt representerade i seriespel med många och breda lag. Det är viktigt att många får vara med och pröva, på detta sättet bygger vi en härlig tävlingskultur.