Divisionspel i Dubbel och Singel på Saltsjöbadens Tenniscenter

YTK har den stora äran att bjuda in till denna spännande tävlingsform i vår fantastiska utemiljö.
Passa på att utmana och utvecka din egen tennis genom matchspel i en rolig spelform!

Tävlingsform
Ett divisionssystem där det bäst placerade laget i dubbel och spelaren i singel går upp en division och det lägst placerade laget/spelaren åker ner en division. 5 minuter inbollning (5-10 min vid överenskommelse med motståndarna), c:a 55 minuter matchspel. Vi spelar så många game vi hinner. Matchen kan alltså sluta t ex 12-8 i game. Om ställningen är oavgjord är det viktigt att ni hinner med ett sista game så att vi får fram en vinnare. Vinnande spelare/lag tilldelas 2 poäng.

När spelas matcherna
Divisionsspelets första sommaromgång drar igång den 25 maj och ska vara färdigspelat den 16 juni. Vi siktar på minst 3 omgångar i sommar. Alla matcher bokas in av hemmalaget/hemmaspelaren i samråd med motståndarna. Om någon deltagare får förhinder på inbokad matchtid skall motståndarna kontaktas och ny tid bokas. Om någon match inte är färdigspelad den 16 juni registreras resultatet som 0-0 och vardera spelare/lag tilldelas 1 poäng.

Resultatrapportering
Görs av ”hemmalaget/hemmaspelaren” d v s laget/spelaren som står först i spelschemat genom att skicka mail till ola@ytk.se eller daniel@ytk.se. Resultat och aktuell tabell publiseras därefter löpande via e-mail samt på anslagstavlan i klubbstugan.

Avancemang
Det bäst placerade laget/spelaren går upp en division och det lägst placerade laget/spelaren åker ner en division.

OMGÅNG 1

Lycka till på matcherna i sommar!