”Sicken vicka”

Vädergudarna har varit med oss hela veckan, mao stolpe in här. Finaldagen bjöd dock på tuffa förhållanden i form av kraftiga vindbyar. Vår egen Henke Härstedt var orubbligt målmedveten i finalen. För några veckor förlorade Henke mot finalopponenten Hampus Linder-Olofsson men i dagens final var det klasskillnad. Henke var på sprudlande spelhumör och släppte aldrig av på koncentrationen. Resultatet blev 6-0, 6-0 på drygt en timmes spel och guldet landade hos Henke. Med rätt upplägg och ytterliggare ekonomiskt stöd så kan säkert Henke avancera på den internationella rankingen. Olle Jilkens comeback har betytt mycket för Henke, Olle’s positiva hållning till spelet smittar av sig. Med lite mer träning och kontinuitet kunde det absolut räckt till brons. Den gamle förbundskaptenen Niclas Rodhborn blev för svår i bronsmatchen. Vi får verkligen hoppas Olle hänger i.

 

Vår premiär som ITF arrangör på herrsidan skämdes inte för sig. Riktigt bra tennis från kvaldagen ända in i kalklet kännetecknade turneringen och vi har verkligen fått frossa i spänning. Gustav Hansson tog en välförtjänt titel, fe härliga segrar mot kvalificerat motstånd. Slår man både Calle Söderlund och Mackan Eriksson så bör man föräras. Finalen mot turneringens riktiga överraskning började som alla Gustavs matcher lite tveksamt, underläge 0-2. Gustav tog sig sakta men säkert in i matchen och kunde vinna ett jämnt första set i tiebreak. Därefter paradspel fram till 6-1 i andra set. Nu hoppas vi alla tennisfreaks att denne talangfulle bleking ger tennisen en verklig chans och satsar internationellt. Gustav har en fantastisk verktygslåda, Kommer han upp i full fys, utvecklar spelet på djupet och får vara skadefri kan det bära långt.
Dubbelfinalen på lördagen lev en riktig rysare där Mackan Eriksson/Simon Freund förlorade i supertiebreak mot Karl Friberg/Sam Taylor. Detta trots fyra matchbollar. Yrkesarbetande Mackan Eriksson var stor i förlorarstund och rosade arrangemanget, banorna och tävlingen trots en tung vecka – denna härliga ödmjukhet och professionella inställning värmer. Vi håller tummarna för några till härliga Mackanår på touren. Kul för Sam och Karl som verkligen spelade sig ur underlägena.

 

Vårt koncept med med denna mångfald av discipliner (även padeln bör nämnas) tillsammans med en generös näringslivsdag gör att vi är redo för att kliva upp ytterliggare något pinnhål avseende kategori även på herrsidan. Vi får se vad 2020 har i kikaren.
Tävlingsmässigt lägger vi oss ej på latsidan, lokalt arrangerar vi både Byamästerskapen ( 23 – 25 augusti) och klubbmästerskapen ( 30/8 – 1/9) – här finns klasser för alla – någonting att se fram emot.

 

Lars Ekdahl, klubbchef