Pressrelease: veckan som andas racketsporter

Ystads Tennisklubb laddar upp inför del 2 av ” tävlingssommaren” på Saltsjöbadens Tenniscenter. Ekot från den internationella damveckan, Swedish Ladies i härlig förening med YSB OPPEN, har knappt hunnit lägga sig förrän det är dags för nästa arrangemang. Denna gång blir det ett ännu bredare smörgåsbord:

– ITF Men´s Tour, internationell herrtävling med 15000 USD i sammanlagd prispott ( 5-11 augusti)
– Rullstols SM i tennis ( 9 – 11 augusti)
– Ystad Padel Open, elit och breddtävling i Padel (7-11 augusti)

Som inramning körs sedan en näringslivsdag ( torsdagen den 8 augusti) med allt från padel- och tennisinstruktion till seminarier.
Det känns jättespännande att presentera denna mångfald och bredd på samma anläggning. Den internationella herrveckan är självklart huvudnumret med svenska namn som bland annat Markus Eriksson, Calle Söderlund, Gustav Hansson, Filip Bergevi för att nämna några. Skall bli spännade att se vad svenskarna kan åstadkomma på hemmaplan mot starkt internationellt motstånd. Det kommer att bli högklassig tennis med många av morgondagens stjärnor. Jättekul att vi samtidigt får arrangera rullstols SM när herrveckan går in i slutfasen. Kul att se vad våra hemmaspelare henrik Härstedt och Olle Jilkén kan åstadkomma. De förbereder sig och tränar hårt. Padeltävlingen är en verklig breddmanifestation med en liten elitklass men framförallt många tävlingssugna motionärer i C-klassen. Skall några namn nämnas här innan tävlingen så är det YTK:s egen huvudtränare ( i tennis) Andre Schlyter i par med tidigare A-lagsspelaren ( i tennis) Christoffer Persson samt tävlingsledarna själva Ola Thorkelsson och Daniel Jacobsson.
Tennisen är först ut och startar med kvalspel på måndag förmiddag- som vanligt är det fri entré – Hoppas vi ses !!

 

/Lars Ekdahl