SM brons till gubbarna !

YTK H 55 kvalificerade sig för SM slutspel genom en överraskande serieseger i Division 1 södra. Slutspelet ägde rum i helgen på vår fantastiska anläggning Saltsjöbadens Tenniscenter. Utöver värdklubben deltog Ullevi, Mölndal och Saltsjö Duvnäs. Ödmjukt antog gänget Mats Jansson, Anders Hjalmarsson och undertecknad utmaningen.
Lottningen på lördagen föll på Mölndal, en minst sagt tuff uppgift. Efter tre tuffa singlar var ställningen 1-2 efter att Mats Jansson hade vunnit sin match. Det fanns en liten chans att vända på steken genom dubbelvinst. Mölndals gäng var dock klart bättre och vann komfortabelt. I den andra semin vann Saltsjö Duvnäs med 3-1 mot Ullevi.
Bronsmatch mot Ullevi väntade på söndagen. Ett laddat YTK lag stängde matchen efter singlarna. Alla bidrog med goda insatser, undertecknad och Mats Jansson vann singlarna och Anders Hjalmarsson vann ett set vilket gav 5-2 i setskillnad. Vinsten utökades med en härlig dubbelvinst där lagledaren för helgen C-G Svensson i par med Anders Hjalmarsson triumferade efter avgörande match tiebreak.

Finalen vanns av Saltsjö Duvnäs med 4-0 mot Mölndal, Stockholmarna var värdiga vinnare.

En härlig grussäsong går mot sitt slut med många och framgångsrika YTK-are på tävlingsbanan.

//Lars Ekdahl